Empty

Total: 0,00 €

Ortiga Amiga

Ortiga Amiga és una empresa familiar ubicada a Molló (Ripollès), dedicada a la elaboració de preparats vegetals per al seu ús en agricultura. A Molló aprofitem l’aigua que surt de déus de llicorella i degut a la alta pluviometria aprofitem també l’aigua de pluja. Així, entre una cosa i l’altra tenim un ph que ronda entre el 6 i el 6,7 segons la estació (a menys pluja més ph).

La varietat de sòls (granet, llicorella i calisses), costers i alçades  (800m – 2500m) de l’alta vall del Ter, i els seus contrastos climàtics ens permet recollir gran varietat de plantes amb qualitat balsàmica alta. Les que no podem recollir del medi les sembrem al nostre camp.

Treballem enfocats a les necessitats de la pagesia del territori, i conscients de que  son prou variades, formulem «a la carta» molts preparats. Elaborem infusions, decoccions i extractes fermentats en funció de quin és el principi balsàmic que volem aïllar. I s’apliquen a moltes finques del territori: l’Empordà, el Priorat, el Penedès, la Segarra, l’Aragó... prestem serveis de consultoria en vàries d'aquestes finques.

Produïm i servim preparats vegetals amb una vintena de plantes: sàlvia, bardana, ortiga, cua de cavall, consolda, valeriana, dent de lleó... Contràriament als productes de síntesi, els nostres preparats son complexes i actius, no simples i inerts, estàn vius. Preserven l’entorn i la salut, i son utilitzables en agricultura ecològica com a substàncies de base els uns, i com a adobs foliars els altres. No cal, per tant, incloure’ls al quadern de fitos. Els nostres preparats no son pesticides ni fitossanitaris de cap tipus, son simplement formulats que estimulen la biologia de la planta i la fan més resistent.

Deu anys de producció de preparats vegetals a escala de petita empresa ens permeten garantir un coneixement acurat del nostre producte i dels seus efectes en els conreus. Així, ens agrada molt escoltar les necessitats de cada pagès, vinyater o jardiner. Aquests anys de pràctica ens permeten també de donar consells apropiats. La nostra experiència ens permet constatar que les plantes guanyen en rusticitat, en color i en aroma, que es defensen millor dels seus avatars, i permeten reduir els aports de pesticides, siguin ecològics o no.

Tenim en compte les fases de la lluna i els nòduls per a recollir la planta i per a elaborar les fermentacions. En biodinàmica hi podeu infusionar els preparats (502 ... 507), dinamitzar, i aplicar dins les 3 hores següents.